in ,

9 Obiceiuri sănătoase: I. Fii îngăduitor cu tine însuți

(Publicat în: 18 august 2019)

Vă încredințez, iubiți cititori și cititoare, cu fiecare pagină veți intra pe o „ușă aurită și veți pătrunde într-un univers vast și incredibil, plin de adevăruri, informații și modalități noi de a vă consolida potențialul de a lua la cunoștință cu nouă obiceiuri sănătoase la care puteți recurge zilnic…pentru a atinge un nivel de sănătate superior.”1

De la început vă rog să fiți optimiști și să vă bucurați când citiți aceste lucruri și să le puneți imediat în aplicare pentru salvarea organismului nostru, al vieții în sine. Să ne bucurăm de numeroasele instrumente pe care Dumnezeu le-a creat pentru noi.

Așadar, obiceiul numărul unu, dar să devină obicei!

Fii îngăduitor cu tine însuți

Vrem – nu vrem, noi ne naștem singuri, trăim singuri (în interiorul și intimitatea noastră) și…murim singuri! Așadar, spune dr Robert Morse: „Iubește-l pe cel care este permanent cu tine. Fă ca fiecare clipă să fie una importantă. Mulți oameni nu se cunosc suficient pe sine, iar mulți nici măcar nu se iubesc pe sine!” Cum spune Iisus: ca să iubim pe Dumnezeu, pe oameni și pe sine, este potrivit să nu uităm această ecuație divină a iubirii!

Cât de minunat spune dr. Robert Morse: „Într-o zi, în timp ce meditam, am auzit o voce interioară șoptindu-mi: Ești creația Mea! Am înțeles atunci că orice formă de viață reprezintă expresia lui Dumnezeu. Cu toții avem în noi scânteia de divinitate, indiferent cum arătăm, cât de inteligenți suntem, sau dacă suntem „buni” sau „răi”…Ceea ce reprezentăm ca suflete este mult mai important decât corpul pe care îl folosim.”2

Porunca de a ne iubi și pe noi înșine, fără să cădem în egocentrismul păcătos și insuportabil, este necesară ca respirația, adică să avem acea gândire sfântă despre gândirea lui Dumnezeu atunci când a hotărât întruparea noastră în frumusețea acestei lumi văzute.

Să iubim fără a face diferențe sau discriminări și să iubim tot ce ne înconjoară, pentru că absolut toate lucrurile pe care le vedem sunt izvorâte din iubirea lui Dumnezeu. Suntem de origine divină și avem chemarea și datoria față de noi înșine și de toată zidirea de a fi sănătoși deplin și fericiți, fiind buni cu noi înșine și cu toate formele de viață de pe Pământ.

Cine este bun cu sine, este bun cu oamenii și cu Dumnezeu!

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne facă buni și frumoși!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 425.

2 Idem, pag. 426.

Sinaxar 18 august 2019

Părintele Arhiepiscop Calinic a slujit la Parohia Albești Pământeni