in

Adunarea Deputaților într-o săptămână

Pentru divertisment, cei care citiți cu drag sau cei care vă grăbiți, pentru a avea o oglindă de felul cum arată un document de lucru al Parlamentului României – Camera Deputaților, că și la Senat era la fel, se pot accesa arhivele cu documente finale într-un program de lucru într-o săptămână din prima lună a Anului Bisericesc, septembrie 1991.

Singuri puteți vedea programul dens din câteva zile și că nu se glumea cu puterea legislativă.
Iar în aceeași zi se fac propuneri privind perioada de desfășurare a sesiunii a IV-a a primei legislaturi a Adunării Deputaților.
Tot pe data de 2 septembrie 1991 se prezintă pentru dezbatere o Propunere legislativă, semnată de către cei trei senatori: Timofte Alexandru Radu, Fințescu Leonard și Plătică Vidovici Ilie.
Era vorba de ”Legea nr. 40/1991 cu privire la salarizarea Președintelui și Guvernului României precum și personalului Președinției, Guvernului și a celorlalte organe ale puterii executive; salariile funcționarilor de specialitate specifice Ministerului Apărării Naționale, Direcției Generale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, Ministerului de Interne, Serviciului de Informații Externe, Serviciul Român de Informații și Serviciului de Pază și Protocol se stabilesc prin lege”.
Ca oricând și oriunde în lume, când este vorba de anumite secrete, respectarea caracterului confidențial al salariilor se impunea prin reglementări precise.
S-a constatat la o primă privire, că: ”Numărul tuturor specialiștilor și al funcțiilor din ministerele menționate este de ordinul miilor, iar denumirile ca atare ale acestora, nu ne pot lămuri ele însele asupra atribuțiunilor pe care le au de îndeplinit titularii acestor posturi, fapt care ar conduce nemijlocit la a ne pronunța prin lege asupra unor chestiuni care ne sunt prea puțin sau insuficient de bine cunoscute.”
Prudența în materie legislativă se impunea, ca de altfel, pretutindeni.
Calinic Argeșeanul, Toată vremea-și are vreme, vol. V, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2016

Sinaxar 3 ianuarie 2018

Sinaxar 4 ianuarie 2018