in ,

Alimentația corectă: Principiul nr. 2

(Publicat în: 17 mai 2019)

Suplimentele cu vitamine nu constituie o stare bună de sănătate și ele nu pot înlocui alimentele integrale. Mai mult, suplimentele cu o anumită substanță nutritivă nu pot să ducă la o sănătate pe termen lung, dar pot avea efecte imprevizibile, cum adesea s-a constatat.

Ceea ce poate deveni primejdios este faptul că beneficiile nutritive, reale, nu pot avea efect decât prin schimbarea dietei alimentare, și prin eliminarea a ceea ce ne oferă imensa industrie a suplimentelor, de care, din păcate, atâta lume a devenit dependentă.

Am cunoscut o persoană cu activități pe „Sus”, care atunci când auzea vorbindu-se de medicamente, își scotea borseta plină cu medicamente și suplimente și se uita atent, făcând inventarul să vadă, dacă are pastilele despre care se spunea că ar face „minuni”!

Te apuca râsul pe înfundate!

S-au făcut experiențe științifice și s-a constatat că după opt ani de folosire a suplimentelor, cancerul de plămâni nu s-a redus, cum se așteptau specialiștii, iar vitaminele A și E n-au produs niciun efect pentru „prevenirea bolilor de inimă!”1

Cercetările au continuat, cu costuri fabuloase și specialiștii: „n-au putut stabili un raport între beneficiile și prejudiciile utilizării pe scară largă a suplimentelor cu vitamina A, C sau E… pentru prevenirea cancerului sau a bolii cardiovasculare”2, recomandând întreruperea folosirii îndrăgitelor suplimente, pe care, cu toții, le înghițim.

Suplimentele sunt importante, desigur, dar ele devin folositoare doar atunci când sunt consumate din alimente!

Așadar, dietă sănătoasă doar din produse naturale, neatacate chimic!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. T Colin Campbell, Thomas M. Campbell II, Studiul China, Editura Adevăr Divin, București, 2012, pag. 302.

2 Idem, pag. 303.

Sinaxar 17 mai 2019

Sinaxar 18 mai 2019