in ,

Alimentația corectă: Principiul nr. 5

(Publicat în: 20 mai 2019)

Alimentația noastră de fiecare zi poate controla, în cea mai mare măsură efectele adverse ale substanțelor chimice toxice care produc cancer. Dacă ne gândim la alimentele procesate sau prăjite, cum ar fi chipsurile de cartofi, avem temerea justificată de îmbolnăvire de cancer și să nu uităm că, cel mai adesea, măncărurile noastre preferate, consumate în exces, ne duc sănătatea de râpă.

Nimeni nu este exagerat, dar de la „a gusta cu măsură” este la mare distanță față de „a mânca mult, excesiv și necontrolat conținutul lor nutritiv.”1

Ceea ce este, extrem de important, de azi înainte, de a ne hotărî, fără menajamente, pentru a ne schimba stilul de viață și dieta alimentară. Adică, să nu ne mai ocolim pe noi înșine, să dăm drept peste noi și să nu ne cruțăm, pentru a ne salva.

Și asta trebuie să o facem din dragoste de Dumnezeu și de noi înșine, zidirea lui! Credeți, oare, că Dumnezeu ne vrea niște zdrențe de aruncat la coșul de gunoi? Chiar e atât de greu să ne tratăm cu toată responsabilitatea? Suntem templul Duhului Sfânt, trup și suflet! Iisus Hristos nu poate să se uite la temple dărâmate chiar de noi înșine, cu mâna și viața noastră, de care nu avem grijă aproape deloc!

Disciplina alimentară trebuie respectată. Când vorbim despre carne, de orice fel ar fi, este bine de știut că trebuie, încet-încet, să ne debarasăm de a consuma hartane de carne. O gustare sobră nu este de condamnat, dar ghiftuirea doar cu carne, și mereu, este o nenorocire pentru organismul nostru, că se hrănește cu mâncare moartă din start, care nu are nicio proteină: „Dintr-o perspectivă pragmatică, nu vom obține cine știe ce beneficii, dacă vom consuma carnea de vită organică în locul celei convenționale, care a fost contaminată cu chimicale. Carnea organică ar putea fi mai sănătoasă, însă eu nu aș paria niciodată pe această alegere. La urma urmei, ambele tipuri de carne au un conținut similar de substanțe nutritive”2, se poate citi în Studiul China.

Cancerul stă și pândește, el fiind în stare incipientă în fiecare dintre noi și atunci când se ivește mediul, iese la înaintare, iar noi îl hrănim cu alimentație putredă, carne ce intră în putrefacție, o dată ce este tăiată și nu mai are viață!

Să nu uităm, cancerul și toate bolile intră în faza de evoluție prin alimentație: „Cu alte cuvinte, alimentația este principalul factor care determină dacă boala va genera efecte negative sau nu!”3

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. T Colin Campbell, Thomas M. Campbell II, Studiul China, Editura Adevăr Divin, București, 2012,, pag. 311.

2 Idem, pag. 312.

3 Ibidem, pag. 312.

Sinaxar 20 mai 2019

Biserica Parohiei Vulpești a fost sfințită