Slujire Arhierească în Duminica a III-a din Post în Catedrala Arhiepiscopală

11martieslujbacatedrala6

În Duminica Sfintei Cruci din Sfântul și Marele Post, foarte mulți credincioși au fost prezenți în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic împreună cu un sobor preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor atât despre semnificația duhovnicească semnului Sfintei Cruci, cât și despre îndemnul Mântuitorului de a ne purta crucea în fiecare zi prin credință, răbdare și iubire față de aproapele.

În prezența principelui Nicolae, nepotul regelui Mihai, Chiriarhul Eparhiei a muțumit credincioșilor pentru prețuirea arătată permanent față de regii și reginele României care sunt înmormântați la Curtea de Argeș.

Sfânta Cruce frumos împodobită cu flori a fost scoasă după rânduială în mijlocul bisericii spre închinare pentru toți credincioșii prezenți.

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș a fost construită în perioada 1512-1517 de domnitorul sfânt Neagoe Vodă Basarab. Are două hramuri: unul închinat Adormirii Maicii Domnului și celălalt Sfântului Neoagoe Vodă Basarab.

11martieslujbacatedrala6

11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6 11martieslujbacatedrala6

...: Home Știri și evenimente Slujire Arhierească în Duminica a III-a din Post în Catedrala Arhiepiscopală