in ,

Arsura la stomac

(Publicat în: 4 mai 2019)

Este de mare importanță, ca un medic savant, ca dr. Hiromi Shinya, să facă din viața sa un experiment medical unic și să ne arate, după zeci de ani de studiu, originea bolilor, deci cauza și nu efectul, recomandând să se trateze de unde a început boala pentru a se elimina izvorul răului.

Ceea ce este greu de crezut, dar cercetat chimic: „De-a lungul anilor, am remarcat că pacientele mele cu cancer la sân au caracteristici intestinale rele, cum ar fi diverticuloza sau scaun stagnant. Părerea generală este că nu există nicio legătură între cancerul la sân și cel la colon. Din ce am văzut în anii mei de practică, aceste două tipuri de cancer sunt, de fapt, foarte înrudite.”[1]

Trecând la arsura din stomac, de care lumea se plânge pe de-a rândul este limpede, că: „acidul din stomac este produs pentru că este necesar pentru menținerea echilibrului și sănătății pe ansamblu. Dacă vei anihila aceste mecanisme naturale ale organismului cu medicamente, cred că rezultatul va fi scurtarea vieții.”[2]

Când unii își fac operație la stomac, în sensul că intervin și-și aplică un inel pentru a micșora volumul, ca să nu mai încapă hrană, este un început de rău pentru întregul organism. Se micșorează stomacul, dar se micșorează și potențialul stomacului de a fabrica acidul gastric, necesar pentru menținerea sănătății, reducându-se acest potențial la jumătate sau pe sfert.

Nu știm dacă medicii chirurgi au prevăzut la ce primejdii se expune pacientul care, bineînțeles, vrea să scape de kilogramele în plus. Soluția însă nu este  să umbli la „gâtuirea” stomacului cu inel, să-l operezi că este prea mare, ci să te abții cu voință sporită de a te burduji cu hrană. Nu este o problemă de stomac ci de cap…de voința de a pună pavăză gurii, cum spune psalmistul „pune, Doamne, pază gurii mele”, dar mai înainte, pune Doamne pază minții mele!

Este o nenorocire pentru organism să umbli la laboratorul unde se primește și se pregătește hrana pentru viața noastră, apărând trupul de primejdia dărâmării.

Cine a făcut operație pentru strangularea stomacului, să-l readucă la starea normală și să mănânce cu porția dată de medicul nutriționist. Deci, înainte de a merge la chirurg, mergeți la medicul specialist ca să vă facă meniul zilnic de slăbire!

Cred că au înțeles cei supraponderali, că nu este potrivit să apeleze la proceduri extreme, când e vorba de slăbit prin regim alimentar asistat, cu răbdare de medicul curant.

Iar cine recomandă inel stomacal, să nu o mai facă, pentru că trupul nostru este un sistem foarte complex și cu un echilibru delicat și complicat, el funcționând în interiorul său prin lucrarea celor 60 de trilioane de celule care constituie corpul uman: „Dacă te preocupă serios sănătatea proprie, gândește-te că organismul  pornește de la nivelul celular. Celulele noastre sunt permanent înlocuite de celule noi. Celulele din anumite zone ale corpului sunt complet înlocuite cu altele noi în decurs de doar câteva zile….și în cele din urmă toate celulele sunt înlocuite.”[3]

Ceea ce trebuie să știm și să luăm aminte cu grijă, că aceste celule sunt create din apa și hrana pe care le consumăm zilnic, și putem spune „că sănătatea noastră este determinată de calitatea apei și a hranei consumate de noi. Sistemul nostru gastrointestinal, care absoarbe hrana și apa, este deci partea fundamentală a corpului nostru. O calitate proastă a apei și a hranei, va face ca sistemul gastrointestinal să fie primul care suferă. Mai târziu, elementele rele care sunt absorbite trec în sânge și sunt transportate de acesta la toate celulele din organism. Oricât de slabe calitativ ar fi ingredientele, celulele trebuie să folosească ce au la dispoziție pentru a construi noi celule. Astfel, calitatea hranei și a apei ne determină sănătatea.”[4]

Un dicton german, spune: Omul este, întotdeauna ceea ce mănâncă!

Iar noi spunem: Omul este nu numai ce mănâncă, ci și cât și cum mănâncă!

Aici se revine mereu la ceea ce s-a spus: Să avem grijă la stilul de viață și la alimentație: apă și hrană, cu măsură și curate de adaosurile chimicale și alte fabricații tehnice.

Când pe câine îl doare stomacul și are indigestie, nu mai mănâncă și ia medicament ecologic: mănâncă iarbă!

De unde știe medicină naturistă?

Oare, omul nu-i mai presus de câine?

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

 

[1] Dr. Hiromi Shinya, Enzima Miracol, București: Lifestyle, 2013, pag. 52.

[2] Idem, pag. 53.

[3] Ibidem, pag. 53.

[4] Idem, ibidem, pag. 54.

Sinaxar 4 mai 2019

Sinaxar 5 mai 2019