in

Binecuvântare Arhierească în biserica parohiei Bătușari din Curtea de Argeș

Pentru credincioșii parohiei Bătușari din municipiul Curtea de Argeș ziua de astăzi a fost prilej de mare bucurie. Cu câteva zile înainte ca vechea biserică cu rădăcini voievodale să-și sărbătorească hramul pincipal închinat Intrării în Biserică a Maicii Domnului, foarte mulți credincioși au venit pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu prin mâinile Ierarhului locului care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Grama Bogdan Alexandru, iar după oficeierea Sfintei Liturghii a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii adormiți întru nădejdea Învierii.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul Eparhiei a vorbit credincioșilor despre comportamentul pe  care trebuie să-l avem pe parcursul acestui post.

Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Apostol Petru și Sfântul Ioan Botezătorul, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria Domnului Țării Românești, Petru Cercel.

Biserica a fost redeschisă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994.

În data de 8 februarie 2009, în vechea parohie argeșeană a fost instalat părintele Florentin Ungurenuș, venit din Parohia Domneștii de Sus.

În numele tuturor credincioșilor din parohia Bătușari, Părintele paroh Florentin Ungurenuș a dăruit Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic o icoană, ca semn de prețuire și recunoștință.

 

Providenţa

Sinaxar 19 noiembrie 2018