in

Binecuvântare Arhierească în biserica Spitalului Sfântului Nicolae din Pitești

(Publicat în: 21 ianuarie 2019)

Membrii personalului medical ai Spitalul de Recuperare Sf. Nicolae din Pitești și pacienții internați au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Momentul a fost deosebit datorită faptului mica bisericuță închinată Sf. Ierarh Nicolae a primit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sf.Cuvios Maxim Mărturisitorul prăznuit în ziua de 21 ianuarie. În acest sens, domnul Nicolae Frățilă, directorul spitalului, a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o gramată eparhială.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Ierarhul Argeșean a mulțumit ctitorilor, precum și tuturor celor care au pus suflet la ridicarea acestei frumoase biserici, amintind că sfinții aleși ca patroni spirituali sunt în comuniune permanentă cu personalul medical și cu toții pacienții spitalului.

Biserica spitalului a fost sfințită în data de 6 dec 2014, iar lucrările la pictura interioară au fost realizate în cursul anului 2015.

Noul locaș de cult este construit din bârne de lemn de brad, în formă de navă, cu o singură turlă, fiind acoperit cu șiță. Ctitorii principali sunt: Nicolae Frățilă – directorul spitalului și dr. Maria Fidan Osman.

Părintele Codruț Cristian Bâtcă asigură zilnic asistența religioasă pacienților internați cu atât cu probleme locomotorii, cât și cu boli oncologice.

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, ianuarie 2019

Sinaxar 22 ianuarie