in

Binecuvântare Arhierească în parohia Poienari – protoieria Curtea de Argeș

În Duminica a XIV-a după Rusalii, credincioșii parohiei Poienari din comuna argeșeană Corbeni au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica satului de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură legat de evanghelia duminicii, amintind că haina cu care ne vom prezenta la ospățul ceresc constă în schimbarea vieții și îndepărtarea de toate patimile.

Un motiv întemeiat pentru credincioși de a participa la Sfânta Liturghie a fost instalarea în funția de preot paroh a noului preot Drăgoi Dragoș Ionel, care a primit la începutul activității pastorale ca încurajare distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”. Mai mult, noul preot a primit din partea Ierarhului Argeșean mai multe cărți pentru biblioteca parohială.

Biserica satului Poienari  poartă hramul ,, Sfânta Treime” și a fost construită în perioada 1879-1882, fiind sfințită de episcopul Ghenadie I. Pictura interioară a fost refăcută în anul 1965 de pictorul argeșean Ivănescu Vasile.

În perioada următoare biserica va intra într-un amplu proiect de restaurare care presupune refacerea acoperișului, lucrări de rezistență și finisarea zidurilor exterioare.

Începutul Învăţăturilor Sfântului Neagoe Vodă Basarab către fiul său Teodosie – V

Sinaxar 3 septembrie 2018