in

Binecuvântare Arhierească la Mănăstirea Corbeni

(Publicat în: 16 decembrie 2018)

În Duminica a 28-a după Rusalii din perioada Postului Nașterii Domnului Iisus Hristos, credincioșii argeșeni au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica mănăstirii Sf. Ioan Botezătorul – Antonești din comuna Corbeni. Cu această ocazie, tânărul teolog Samoilă Claudiu Nicolae a fost hirotonit diacon, iar credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit în dar Pastorala la praznicul Nașterii Domnului scrisă de Chiriarhul Eparhiei.

Ierarhul Argeșean a vorbit credincioșilor despre bunătatea și dragostea lui Dumnezeu care ne cheamă pe toți să participăm la Cina Sa.

Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989, la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Lângă biserică s-a ridicat, în perioada 2000-2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat un paraclis închinat Sfântului și Dreptului Iov. Acesta adăpostește astăzi o impresionantă colecție de costume populare provenite din parohiile Eparhiei.

 

Prostia invidioasă

Sinaxar 17 decembrie 2018