in

Binecuvântare Arhierească la Mănăstirea Slănic

(Publicat în: 13 mai 2018)

În Duminica a VI-a după după Paște, foarte mulți credincioși argeșeni au participat la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Slănic de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie monahul Bartolomeu Lăzureanu de la mănăstirea Slănic a fost hirotonit ierodiacon, iar diaconul Gabriel Dumitrache a fost hirotonit preot pentru paraclisul construit în incinta Centrului de recuperare neuropshică de la Călinești.    
În predica rostită astăzi, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți îndemnul să prețuiască darul vederii care ne ajută să ne convingem că Dumnezeu este prezent permanent în tot ceea ce este creat în această lume. Ieararhul Argeșean a amintit în cuvânt de marele duhovnic Teofil Pârâianu de la mănăstirea Sâmbăta de Sus care orb fiind a primit de la Dumnezeu darul de a vedea prin credință cărarea către Împărăția Cerurilor.
Prima atestare documentară a schitului argeșean Slănic datează din anul 1679.
În anul 1992 schitul Slănic capătă statut şi titulatura de mănăstire.
Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic o numește Taborul Argeşului, datorită celor trei altare ridicate aici: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului – Naşterea Maicii Domnului şi două paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la faţă şi Sf. Ierarh Calinic de la Cernica.
 

Ședința anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Sinaxar 14 mai 2018