in

Binecuvântare Arhierească la parohia Înălțarea Domnului din Curtea de Argeș

(Publicat în: 1 decembrie 2019)

În Duminica a 16-a după Rusalii, credincioșii parohiei Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș  au venit la biserică încă de dimineață pentru a primi cu mare bucurie în mijlocul lor pe  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Cu această ocazie deosebită, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Fiind și Ziua Națională a României, Chiriarhul Eparhiei le-a vorbit celor prezenți despre darurile pe care poporul român le-a primit de la Dumnezeu de-a lungul istoriei și a evidențiat jertfele înaintașilor care s-au pus în slujba țării chiar cu prețul vieții lor.

Părintele paroh Herișanu Cosmin și-a exprimat bucuria de a-l avea în mijlocul credincioșilor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, oferindu-i acestuia o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

Parohia Înălţarea Domnului din municipiul Curtea de Argeş a fost înfiinţată în anul 2001 în cartierul Posada, zona 1 Mai, pe terenul oferit de Consiliul Local. Biserica a fost sfinţită în anul 2008, iar în 2010 s-au terminat lucrările la pictura interioară.

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, noiembrie 2019

Ziua Națională a României sărbătorită la Curtea de Argeș