in

Binecuvântare Arhierească la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Pitești

(Publicat în: 30 noiembrie 2019)

La douăzeci de ani de la înființare, parohia argeșeană Sfântul Apostol Andrei din municipiul Pitești și-a sărbătorit astăzi hramul. Foarte mulți credincioși au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului,  împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La final au fost pomeniți toți ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul care au avut o contribuție deosebită la toate lucrările executate până în prezent.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură.

Lucrările de construcţie la biserica Sf. Apostol Andrei din municipiul Piteşti, au început în anul 2003, sfântul locaş fiind destinat credincioşilor din cartierul Trivale, aflat în partea de nord-vest a oraşului.

Prima liturghie în această biserică a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic în data de 30 noiembrie 2010, ocazie cu care credincioşii parohiei au fost îndemnaţi să contribuie financiar pentru realizarea picturii din interior.

În acest sens , a fost realizat în anul 2011 un tablou cu chipul Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul parohiei, folosindu-se tehnica mozaicului de Murano.

De asemenea, în interior, a fost realizată catapeteasma din lemn de stejar, lucrare care aparține sculptorului Ursu Gheorghiță din localitatea Cracăul Negru- satul natal al Chiriarhului Argeșului și Muscelului.

 

 

Sfântul Andrei, Apostolul Românilor de pretutindeni

Sinaxar 1 decembrie 2019