in

Binecuvântare Arhierească la parohia Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din Pitești

(Publicat în: 27 iulie 2019)

Biserica închinată Sfântului Mucenic Pantelimon din municipiul Piteşti şi-a sărbătorit astăzi hramul. Foarte mulți de credincioşi au avut bucuria să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară construit lângă biserică.

Cu acest prilej Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a amintit în cuvântul de învăţătură despre puterea tămăduitoare a Sf. Mare Mucenic Pantelimon, oferindu-le credincioșilor câteva sfaturi despre grija pe care trebuie să o avem față de sănătatea trupească.

Astăzi s-au împlinit 19 ani de la așezarea pietrei de temelie la biserica și 12 ani consecutivi de când credincioșii parohiei Sf. Mc. Pantelimon se bucură de prezența Chiriarhului Eparhiei la slujba de hram.

Cei ce se bucură de existenţa acestui sfânt lăcaş de cult sunt bolnavii internaţi la Spitalul Județean Argeș, personalul medico-sanitar şi tehnic din această instituție, precum şi toţi credincioşii din cartierul Găvana ce păşesc pragul acestei biserici.

În primăvara anului 1997 a debutat acţiunea de construire a unui lăcaş de cult în incinta Spitalului Judeţean Argeș. Între anii 1998 – 1999 s-a încheiat documentaţia necesară începerii lucrărilor de construcţie a bisericii, iar în data de 14 Mai 2000, Chiriarhul locului a oficiat slujba de sfinţire a pietrei de temelie, urmând ca la data de 22 decembrie 2002 să fie săvârşită prima Sfintă Liturghie în noul aşezământ.

.

Puterea plantelor medicinale: Trifoi roșu (Trifolium pretense)

Sinaxar 28 iulie 2019