in

Biserica parohiei Ciuciți a fost sfințită

(Publicat în: 4 noiembrie 2018)

După 21 de ani de lucrări intense, credincioșii din parohia argeșeană Ciuciți, satul Șerbănești, comuna Rociu, protoieria Costești, se pot bucura în sfârșit de noua biserică cu hramul Sf. Cuv. Parascheva. Întreaga comunitate a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare pentru a participa la slujba de sfințire oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Aceasta a fost urmată de Sfânta Liturghie la care au participat împreună cu enoriașii parohiei și reprezentanți ai administrației locale și centrale. Acest nou altar de rugăciune a fost construit ca o necesitate pentru comunitatea din Șerbănești deoarece vechea biserică era prea mică și într-o stare avansată de deteriorare.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a apreciat stăruința și dragostea credincioșilor de a avea o nouă biserică.

Pentru buna gospodărire și administrare a lucrărilor, preotul paroh Costinescu Vasile – Sorin a primit distincția de iconom stavrofor. De asemenea, Ierarhul Argeșean a oferit domnului Epitrop Bălășoiu Aurel, actualul primar al comunei Rociu, distincția eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

Noua biserică din satul Șerbănești s-a construit cu mută trudă începând cu anul 1997 când a fost sfințit locul unde ulterior a fost turnată fundația. Zidurile până la centură inclusiv, au fost ridicate între anii 1999 – 2001, iar până în 2007 au fost construite bolțile, cele trei turle și acoperișul bisericii. Activitatea de construire a continuat între anii 2008 – 2011, prin executarea lucrărilor de tencuire interioară și exterioară, finisaje, montarea instalației electrice și a sistemului de încălzire centralizat.

Aceste lucrări au fost efectuate cu sprijinul generos al Secretariatului de Stat pentru Culte, care a contribuit la realizarea lucrărilor cu suma de 300.000 lei, al Mănăstirii Frăsinei, al Consiliului Județean Argeș, al Primăriei și Consiliului Local al Comunei Rociu, Județul Argeș.

Pictura bisericii a fost realizată între anii 2012 – 2016, în tehnica seco – acrilic, de către echipa pictorilor Gabriel și Cristina Petre din Municipiul Curtea de Argeș, Județul Argeș.

În perioada 2016 – 2018, curtea parohială a fost împrejmuită cu gard din beton și plasă bordurată, au fost turnate aleile de acces și de asemenea, s-au efectuat lucrări de reparație exterioară la biserica veche.

Consecvent chemării lui Iisus

Sinaxar 5 noiembrie 2018