in

Biserica Parohiei Vulpești a fost sfințită

(Publicat în: 20 mai 2019)

Parohia argeșeană Vulpești din comuna Buzoiești a îmbrăcat haine de sărbătoare. După 24 de ani de lucrări, noua biserică cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepicopul Argeșului și Muscelului. Sute de credincioși au venit să fie martori la acest eveniment deosebit din viața parohiei . Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie în cadrul căreia Ieararhul Argeșean a vorbit celor prezenți despre necesitatea construirii noii biserici , precum și despre implicarea celor responsabili de realizarea acestui proiect.

Pentru buna coordonare a lucrărilor de șantier, părintele Burcea Mihail, a primit din partea Chiriarhului Eparhiei distincția de iconom stavrofor.

Prezent la acest eveniment deosebit din parohia argeșeană Vulpești, Pr. Prof. Univ. Dr. Emilian Cornițescu a primit distincția eparhială ,, Crucea Basarabă” din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru activitatea desfășurată ca profesor la Facultatea de Teologie din Pitești, precum și la celelalte facultăți din țară.

Biserica veche ridicată în secolul al XVI-lea cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului” s-a deteriorat odată cu trecerea timpului. Din acest motiv, ideea construirii unei noi biserici în satul Vulpești a devenit absolut necesară, dorința credincioșilor fiind aceea de a avea un spațiu liturgic mai mare. Lucrările au fost executate cu multă greutate din cauza problemelor financiare apărute în această perioadă. Prin implicarea părintelui paroh Burcea Mihail, a membrilor Consiliului Parohial, a credincioșilor din Vulpești și din satele învecinate, precum și cu ajutorul financiar al unor sponsori, biserica a fost terminată după 24 de ani.

Alimentația corectă: Principiul nr. 5

Sinaxar 21 mai 2019