in

Bucuria de a dărui, parohia Mavrodolu, municipiul Pitești

(Publicat în: 16 ianuarie 2019)

În Arhiepiscopia Argeșului şi Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, se desfășoară activități de binefacere, milostenie și sprijin pentru persoanele defavorizate din punct de vedere social.

Sfânta Liturghie săvârșită în cadrul sacru al locașului de cult se prelungește a într-o liturghie personală sau își prelungeşte lucrarea într-o operă de înduhovnicire continuă a credinciosului și prin manifestarea iubirii jertfelnice a aproapelui care stă la marginea drumului societății de azi, jefuit de tâlharii văzuți și nevăzuți și care așteptă ajutorul samarinenilor milostivi car nu pot trece cu vederea suferința și neputința și nevoia și necazul.

După săvârșirea Sfintei Liturghii copiii prezenți în biserica cu hramul Sfântul Stelian Paflagonul au rostit rugăciuni, primind din partea parohiei Mavrodolu prin preoții Dumitrescu Horia și Stănescu Paul dulciuri și cărți semnate de doamna Novac Elisaveta.

Chiar dacă Sfânta Liturghie din Biserica s-a încheiat cu ultimul „Amin”, atât slujitorul, cât și întreaga obşte creştină care a participat la lucrarea sfinţirii sunt îndatoraţi să continue aceasta lucrare. „Toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu sa o dam”, prin comportamentul nostru, prin ţinuta noastră, prin chemarea lui Dumnezeu.

Sfânta Liturghie a continuat după Liturghie prin iubirea milostivă a credincioșilor parohiei pentru care dragostea pentru aproapele reprezintă o permanentă preocupare și care au înțeles că cei nevoiași au nevoie de ajutor permanent, astfel după miruit au oferit alimente și haine de sezon unor familii cu posibilități materiale reduse din Pitești.

 

Elevii de la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu din Mioveni au primit daruri

Daruri pentru elevii de la Școala Gimnazială din comuna Corbi, protoieria Curtea de Argeș