in , ,

Care zaharuri susțin viața la nivel celular?

(Publicat în: 5 septembrie 2019)

Viața noastră este susținută la nivel celular de zaharuri, combustibil de primă mână. Unde se găsesc aceste zaharuri? În fructe și legume proaspete și neafectate de chimicale.

Se impune să ne ferim de zaharuri complexe, care după cum se știe, se găsesc în cereale, zahăr rafinat, produse lactate, ouă în exces, care produc stocarea grăsimilor acide.

Să ne învățăm cu dieta compusă din fructe și legume crude, proaspete, care furnizează organismului nostru necesarul nutritiv cu zaharuri simple și aminoacizii de care are nevoie. Subliniem: consumul de fructe și legume, crude, în stare 100% crude. Astfel, vom avea rezultate bune în curățirea organismului prin detoxificare și va ajuta la fortificarea tiroidei și suprarenalelor. Dr. Robert Morse ne îndeamnă: „Nu uitați niciodată de glande, glande, glande! Sistemul endocrin controlează peste 76 de trilioane de celule. Ele afectează metabolismul digestiei, metabolismul glicemic și metabolismul lipidic, toate aceste lipsuri de metabolism influențând greutatea și nivelul energetic al organismului”1

Cei care vom începe un regim compus din fructe și legume crude, proaspete, ne vom îngrășa la început. Dar să nu intrăm în panică! Știm că fructele și legumele conțin apă în procent de 90% și dacă reținem apa înseamnă că am acumulat depuneri acide în țesuturile organismului nostru. Dar organismul nostru uman reține apă pentru a alcaliniza substanțele acide. Se întâmplă un întreg complex de mutații, iar dacă ne-am hotărât la un consum alimentar pentru vitalitate și sănătate este necesar să avem răbdare și să fim bucuroși și relaxați că se vor topi și kilogramele acumulate în plus și este vital să dăm jos „găleata” pe care o purtăm inutil și periculos pentru sănătate!

Vă sfătuiesc: Să ne abținem de la mâncăruri sărate, fierte, prăjite, înghețate-dezghețate, cafea, fumat, băuturi în exces, nopți pierdute, oboseală, exces în activitate, supărări, ură, invidie, răutăți, gândiri sinistre, gâlceavă, neiertări și tot ce degradează viața prin comportări cu scăderi morale și intelectuale.

Să gândim la o viață curată și cumpănită!

Așa ne va veni Dumnezeu în ajutor!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 245.

Sinaxar 5 septembrie 2019

Credincioșii parohiei Vulpești în pelerinajul bucuriei