in ,

Câte enzime avem, atât de sănătoși suntem

(Publicat în: 6 mai 2019)

După numeroasele cercetări medicale ale dr. Hiromi Shinya, și în urma mai multor chestionare cu diverse date clinice, a ajuns la o concluzie surprinzătoare: că factorul unic și central în menținerea sănătății unei persoane este „factorul enzimatic1.

Ce trebuie să înțelegem prin enzimă? Enzima se definește prin „Catalizator proteic produs în celulele unei entități vii”, iar mai pe scurt, este un element, absolut necesar, unei entități vii (celula) pentru a exista. Unde există enzima? Oriunde este viață, fie ea animală și vegetală, vei găsi enzime.

O exemplificare simplă: „Un lăstar apare, după cum știe toată lumea, dintr-o sămânță de plantă pentru că acolo acționează enzimele: „Enzimele funcționează și când un mugur se transformă în frunză. Activitățile organismului nostru sunt susținute și ele de un mare număr de enzime. Digestia și absorbția, mecanisme metabolice prin care celulele vechi sunt înlocuite de celule noi, descompunerea toxinelor și detoxifierea sunt, toate, rezultate ale acțiunii enzimelor.”2

După cercetările chimice, sunt peste 5.000 de tipuri de enzime care lucrează în trupul nostru și ele se împart în două grupe: cele care se produc în interiorul trupului nostru și cele care vin dinafară, sub formă de hrană, cele 3.000 de tipuri de enzime fiind produse de bacteriile intestinale.3

Ceea ce ne pândește pe noi este epuizarea enzimelor!

Cum se întâmplă? „Consumul curent de alcool și tutun, mâncatul excesiv, consumul de alimente cu aditivi, medii stresante, și administrarea de medicamente, vor epuiza o bună parte din enzime. Alte obiceiuri care distrug cantități importante de enzime includ consumul de alimente rele, care produc toxine în colon, expunerea la raze ultraviolete și alte unde electromagnetice, care produc radicali liberi, care, la rândul lor, necesită detoxificarea cu ajutorul enzimelor și expunerea la stresul emoțional4.

Și mai pe scurt, ca să nu uităm: „Învățătura este că trebuie să ducem o viață care mărește cantitatea de enzime din corp, în loc să o diminueze. Această învățătură este Programul de stil de viață și de alimentație bazat pe factorul enzimatic!”5

Trebuie să evităm epuizarea enzimelor corporale și să menținem un nivel suficient al enzimelor pentru ca trupul nostru să se bucure de sănătate robustă. Până în momentul de față nimeni nu poate crea enzime, decât numai organismul viu.

De aceea, dr. Hiromi Shinya, insistă pentru a ne programa un nou stil de viață și un program alimentar bazat pe factorul enzimatic, subliniind foarte mult importanța hranei, consumul măsurat de alimente care conțin enzime, creează un mediu intestinal care permite bacteriilor intestinale să producă enzime necesare pentru ca trupul nostru să reziste și să trăiască.

Cu cât viața noastră va fi cruțată și apărată, cu un program bine pregătit pentru hrană ecologică și stil nou de viață apărată și înduhovnicită, cu atât ne vom prelungi șansa de a ne bucura cât mai mult în frumusețea acestei lumi văzute.

În primul rând depinde de noi, să voim aceasta!

Să nu uităm ce trebuie să mâncăm!

Să avem grijă ce bem!

Să avem în vedere evitarea tuturor factorilor emoționali și să ne îndepărtăm de cei care ne distrug liniștea și viața în sine!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Hiromi Shinya, Enzima Miracol, București: Lifestyle, 2013, pag. 54.

2 Idem, pag. 55.

3 Ibidem, pag. 55.

4 Ibidem, pag. 55.

5 Ibidem, pag. 55.

Sinaxar 6 mai 2019

Slujbă de prăznuire a hramului Sfântului și Dreptului Iov de la Mănăstirea Corbeni