Cateheze în Protoieria Costești

Din îndemnul și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, prin Sectorul Administrativ Bisericesc – Biroul de Catehizare şi Activităţi cu Tineretul şi prin Protoieria Costeşti, a sărbătorit în Duminica Tuturor Sfinţilor, hramurile Bisericilor din parohiile Broşteni oraşul Costeşti, Burdeşti – Suseni și Cerșani.

Cu această ocazie preotul paroh Ion Valeriu de la parohia Broşteni, după slujba vecerniei a ținut cateheza ,,Sfinții noștri – modele de urmat pentru copii”.
După oficierea Sfintei Liturghii preotul paroh a vorbit celor prezenți despre rolul sfinților în biserica noastră făcând urări de bine tuturor celor prezenți cu acest prilej. La final cei prezenți s-au bucurat de agapa frațească organizată de Comitetul Parohial împreună cu cei doi preoți.
În parohia Burdeşti Suseni, părintele paroh Ion Micu a ţinut un cuvânt catehetic intitulat „Toţi suntem chemaţi să devenim sfinţi !”, în care s-a pus accentul pe mărturisirea lui Dumnezeu Treimic care înseamnă a mărturisi filiaţia noastră divină. Părintele a insistat asupra poruncii exprese a Mântuitorului care îndeamnă: "Fiţi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru cel din ceruri desăvârşit este" (Matei 5, 48). La final, cei prezenţi s-au bucurat de masa frăţească organizată de parohie.
La parohia Cerșani, părintele Ion Aurel a vorbit copiilor despre importanța cinstirii sfinților în Biserica Ortodoxă.

Zăpodea Cracăului Negru

Ajutorarea aproapelui, parohia Vișoi