in

Ce este bunătatea? – cateheză parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

(Publicat în: 11 decembrie 2018)

Bunătatea este un atribut al fiinţei lui Dumnezeu, Singurul cu adevărat bun. „De ce Îmi zici bun?“, îl întreabă Mântuitorul pe tânărul care, venind la Dânsul, vrea să ştie ce să facă pentru a moşteni viaţa cea veşnică. „Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu“ (Matei 19, 17; v. şi Marcu 10, 18; Luca 18, 19). Omul nu poate fi bun prin sine însuşi, ci doar cu darul lui Dumnezeu, Care îl cheamă la înmulţirea binelui în lume.

Biroul de Cateheza si Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a organizat prin preoții Stănescu Paul Adrian și Dumitrescu Horia de la parohia Mavrodolu din Pitești o activitate catehetică la Școala Generală din Catanele.

A fost rostit un cuvânt de învățătură despre bunătatea de care au dat dovadă Sfinții pomeniți la început de decembrie, Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Muceniță Filoteia. Părinții de la Mavrodolu au vorbit copiilor despre cum ar trebui să relaționeze oamenii între ei după porunca Mântuitorului Hristos: „întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste uniifaţă de alţii” (Ioan 13,35) despre bunătatea pe care copii trebuie să o manifeste în familie, la școală și în societate. La sfârșitul activității copii au primit două torturi continuând bucuria Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Daruri pentru copii, parohia Retevoiești, protoieria Mioveni

Sărbători fericite în locuință nouă. Parohia Pielcani, protoieria Piteşti