in , ,

Ce este Hipotalamusul?

(Publicat în: 6 septembrie 2019)

L-am scris cu literă mare ca să nu supăr acest mare „computer” din organismul nostru! Hipotalamusul este o glandă care-și are locuința în creierul mare de natură nervoasă. El este este computerul central al organismului. Secretă doi hormoni ce sunt depozitați sub hipofiză. Hipotalamusul are o dimensiune de mărimea unei alune și are funcțiunea de a lega sistemul nervos de sistemul endocrin, controlând temperatura corporală, foamea și setea, fiind centrul reglării vegetative, comportamentul hidric și alimentar, actele instinctive (furia, frica), reglează ritmul somn-veghe, influențează metabolismul și alte funcțiuni încă nedescoperite de știința medicală, până acum. Deci, turnul de comandă este în creierul nostru lu într-un loc central, ocrotit!

Spre exemplu, „porțiunea transversală a intestinului se află la originea epuizării părții superioare a creierului, în proporție de 80% sau mai mult, disfuncție în care sunt implicate mai ales zona în care se află hipotalamusul și hipofiza. Dobândind cunoștințe mai ample despre tractul gastro-intestinal, în special despre colon și legătura pe care o stabilește el cu organele și glandele, veți înțnelege că, menținând sănătatea tractului gastro-intestinal, vom asigura astfel sănătatea întregului organism”1.

Așadar, hipotalamusul este organul care dă comandă absolută funcționării întregului organism. Spre exemplu: „Tractul gastro-intestinal stabilește o legătură puternică cu toate organele și glandele din organismul nostru. Așa cum butucul este partea centrală a roții, tot așa tractul gastro-intestinal este considerat a fi butucul organismului”2.

Când noi îngurgităm, oricând, oricum și orice aliment pe care-l găsim pe oriunde, mai ales produse din carne, procesate și paste făinoase intrate în putrefacție, apar inflmațiile, toxicitatea care generează placa de colesterol, afectând toate regiunile organismului.

Grijă mare la ceea ce mâncăm!

Niciodată prea mult!

Niciodată peste ora 5 după masă!

Să începem purificarea și curățirea tractului gastro-intestinal, acțiuni vitale în vindecarea oricărei afecțiuni care ne-a biruit.Dacă înainte de a consuma orice aliment, facem rugăciunea de binecuvântare a lui Dumnezeu, ne vom sătura mai repede și nu vom avea crampe și nici vreo urmă de indigestie!

Să nu spunem: poftă mare și nici poftă bună, ci Poftă cumpănită!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 240.

2 Idem, pag. 240.

Sinaxar 6 septembrie 2019

Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești, alături de elevii din zone izolate