in

Cea mai bună investiţie – Milostenia, parohia Prundu I din municipiul Pitești

De ce sar oamenii în ajutorul semenilor aflaţi în suferinţe, neputinţe? Pentru că unii oameni mai au suflet, mai au dragoste în inimile lor, mai au milă de semenii lor, mai cred în Dumnezeu. Ba mai mult, consideră că liniştea interioară proprie presupune mai puţină suferinţă pentru semenii noştri.

Urmând sfatul Sfântul Apostol Pavel care ne sfătuieşte: „Facerea de bine şi întrajutorarea nu le daţi uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu” (Evrei 13, 16), Parohia “Sfântul Spiridon” din Piteşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, a desfăşurat prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, proiectul de asistenţă social-religioasă “Cea mai bună investiţie – Milostenia”.
Acţiunea a fost gândită în urma unor atente analize financiare şi materiale ale copiilor din Apartamentul „Orhideea” din Complexul de tip familial „Dumbrava Minunată” Piteşti şi a vizat un număr de cinci şcolari din centrul respectiv care aveau nevoie de sprijin şi ajutor.
Iniţiativa părintelui Nicolae Ion de a le oferi daruri şi de a le ţine un cuvânt de învăţătură a avut un efect pozitiv asupra sufletelor copiilor, redându-le liniştea, curajul şi forţa necesară de a se lupta cu neputinţele, cu necazurile.

Concurs interjudețean de pictură religioasă: Hristos a Înviat!

Samarineanul milostiv, parohia Capul Piscului, protoieria Câmpulung Muscel