in

Celebrăm România – concert aniversar la Centenarul Marii Uniri

(Publicat în: 1 decembrie 2018)

Acum 100 de ani, români din toate regiunile istorice, animați de simțăminte patriotice puternice, s-au îndreptat către Cetatea Alba Iulia, anticul Apoulon, pentru a desăvârși, cel mai puternic act din istoria României. Cu inimi însuflețite de dragoste de țară, dar mai ales cu nădejde și credință fierbinte în Dumnezeu, românii de acum un secol, au venit să dea mână cu mână într-o țară unită și să pună ultima piatră unghiulară la zidirea deplină a Edificiului Național Român.

În seara zilei de 29 noiembrie, însuflețiți de bucuria aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a românilor, argeșenii au umput sala de spectacole de la Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” , unde au participat la un spectacol extraordinar oferit de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Consiliul Local și Primăria Municipiului Curtea de Argeș.

Cântecele patriotice, dansurile populare, precum și piese de folclor din toate regiunile țării au fost interpretate de: Corala Orfeu, dirijor prof. Alexandru Ionescu, Grupul folcloric și orchestra Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, coordonate de prof. Ovidiu Dascălu, prof. Robert Sorescu și prof. Valentin Retevoi, Mădălin Lupu, Corul „profesor Gelu Ciuculescu” al Școlii Gimnaziale Basarab I, dirijor prof. Robert Sima, Ansamblul folcloric „Argeșul”, solista Ileana Machidon, coregraf Mihai Velea și Grupul „Rapsozii Argeșului”, coordonator Gheorghe Iordăchescu.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit Monumentul Unirii din Alba Iulia

Centenarul Marii Uniri prăznuit în Cetatea Basarabilor