in

Cerc pastoral în Protoieria Curtea de Argeș, parohia Mustățești

(Publicat în: 31 mai 2019)

Omagierea satului românesc și a contribuției sale majore la devenirea istorică a poporului român este o necesitate și o demnitate. Totodată, este necesară cunoașterea situației precare și incerte în care se află astăzi satul românesc și locuitorii lui.Satele românești, cu biserici și case țărănești, cu cimitire și morminte străjuite de cruci, cu ulițe și porți primitoare, sunt purtătoarele unui limbaj tainic și vizibil al tradiției, al continuității fizice și spirituale ale acestui neam, sunt oglinzi ale sufletului românesc, în care se arată astăzi, după caz, hărnicia sau delăsarea noastră, responsabilitatea sau indiferența.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, preoții din cercul pastoral nr. 3 al Protoieriei Curtea de Argeș, s-au întâlnit în biserica parohiei Mustățești.

Referatul a fost rostit de părintele slujitor Gorunescu Constantin, după care fiecare preot a vorbit despre realizările din parohii, dar și despre neajunsurile cu care se confruntă slujitorii Sfintelor Altare.

Educația ne unește – dezbatere publică la Școala Generală Nae A. Ghica din Rucăr

Bucuria de a dărui