in

Colindul sfânt și bun la biserica din Oești

(Publicat în: 6 ianuarie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat un program artistic la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ” din satul Oești, comuna Corbeni.

Elevii Școlii Gimnaziale „Prof.dr.Vasile Vasilescu” au adus colindul „sfânt și bun”, în sufletele celor prezenți.

Programul de colinde și poezii susținut de elevi, face parte din calendarul activităților, care se desfășoară în cadrul parteneriatului „Lăsați copiii să vina la Mine!”, încheiat între școală și parohie, reprezentată prin preotul paroh, Gabriel NEACȘU.

Activitatea a fost coordonata de doamnele profesoare Irina Creț, consilierul educativ al școlii, doamna profesoară de religie, Maria GHERGHEL și doamna profesoară de istorie, Mariana TURIAN, care a recitat poezia „Colind” de Vasile Voiculescu și a vorbit despre sacrificiul eroilor din Satul Oesti și despre promovarea tradițiilor și a colindelor strămoșești!

Programul este înscris în Calendarul Activităților din cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză coordonat de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintelui Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Printre cei prezenți, s-a aflat și interpreta de muzica populară, Elisabeta Turcu, născută în satul Oesti, care a felicitat copiii și cadrele didactice îndrumătoare și i-a îndemnat sa păstreze tradiția și datinile strămoșești.

Arătarea Sfintei Treimi

Milostenia – darul lui Dumnezeu pentru oameni, parohia Glâmboc, protoieria Pitești