in

Concursul Județean de Creație ,, Mama – chipul cel mai sfânt”, ediția a III-a

(Publicat în: 22 martie 2019)

În luna închinată vieții, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei  Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu cinci școli argeșene , a organizat Concursul Județean de Creație ,, Mama – chipul cel mai sfânt”, aflat la ediția a III-a.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Școlii Generale,, Prof. Dr. Vasile Vasilescu” din satul Oiești în prezența  consilierului eparhial responsabil de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a părintelui protoiereu de Curtea de Argeș, a profesorilor și preoților din comunele implicate în organizarea acestei manifestări.

Acest proiect înscris în calendarul activităților educative județene s-a desfășurat pe două secțiuni: creație literară prin redactarea unui referat propriu cu tema ,,Chipul mamei în literatura română” și creație plastică prin confecționarea de colaje, mărțișoare și felicitări. La aceste două secțiuni au participat indirect elevi  din cuprinsul Eparhiei cu vârste între 6-14 ani care au trimis lucrările spre jurizare.

După ce au fost desemnați câștigătorii pe nivele de vârstă a urmat un moment literar artistic intitulat,, Sărbătoarea Ta și a Primăverii” organizat prin participarea directă a elevilor de la cele cinci școli implicate în proiect.

Elevii școlii coordonați de învățători și profesori, au prezentat un program literar-artistic alcătuit din eseuri și cîntece închinate mamei.

În această lună specială ,la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, foarte multe parohii și școli din cuprinsul Eparhiei au organizat diferite manifestări cultural-artistice cu scopul de a se evidenția chipul cel blând și frumos al mamei creștine, toate acestea culminând cu manifestarea ,,Marșul pentru viață”  ce umează a fi organizată în după-amiaza zilei de 23 martie în municipiul Pitești.

 

 

Vizită Arhierească la parohia Turculești, protoieria Topoloveni

Sinaxar 23 martie 2019