in ,

Concursul Național de Miniproiecte cu tema „Unirea: Libertate și Unitate, în Localitatea Titesti, protoieria Mioveni

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argesului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul a organizat în Protoieria Mioveni evenimente care se înscriu în calendarul promovat de Patriarhia Română pentru celebrarea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

În cadrul Concursului Național  de  Miniproiecte cu tema "Unirea: Libertate și Unitate, în Localitatea Titesti, Protoieria Mioveni a avut loc  Spectacolul intitulat " Basarabia e România " la care au participat elevi ai Școlii Gimnaziale din localitate, împreună cu profesori, preoți și autorități locale.  
După intonarea imnului de stat, au avut loc alocuțiuni prin care cei prezenți au înțeles importanta actului istoric de la 27 martie 1918, când a avut loc Unirea Basarabiei cu România.
Sub coordonarea cadrelor didactice și a preoților copiii au prezentat un scurt moment artistic în care au fost rostite rugăciuni, poezii și cântece patriotice, fiind expuse totodată și lucrările artistice dedicate Centenarului și care vor fi incluse în portofoliul Parohiei. 

Masa bucuriei frățești, parohia Glavacioc, protoieria Costești

Premierea Concursului Județean Dragobete, ediția a doua, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești