in

Conferința misionar-pastorală din Protoieriile Pitești și Mioveni

(Publicat în: 30 noiembrie 2018)

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-au desfășurat ultimele două  conferințe pastoral-misionare – sesiunea de toamnă, în protopopiatele Pitești și Mioveni. Toate referatele   realizate de preoții conferențiari au avut  tema ,,Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”. Toate acestea au fost prezidate de  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, fiind organizate în sălile de conferință ale protoieriilor. Conferințele au fost precedate de slujba parastasului pentru eroii neamului oficiată de Chiriarhul Eparhiei împreună cu preoții argeșeni.

O prezentare foarte bine documentată despre înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 a fost făcută de lector univ. dr. Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș.

În cadrul conferințelor au fost dezbătute anumite aspecte care țin de buna organizare a parohiilor din cele trei protopopiate.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean și-a prezentat cartea intitulată ,, Din suferințele Sfintei Mari Uniri”, pe care a oferit-o în dar preoților prezenți.

 

Sfânta Unire a românilor – cateheză la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Sinaxar 1 decembrie 2018