in

Conferință misionar-pastorală în Protoieria Câmpulung Muscel

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă conferințele pastoral-misionare – sesiunea de toamnă, având tema ,,Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”

Sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic a fost organizată a doua conferință din această toamnă  în protopopiatul Câmpulung Muscel. Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe a protopopiatului, de față fiind peste 90 de preoți musceleni.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei și-a lansat cartea intitulată ,, Din suferințele Sintei Mari Uniri”. În primul capitol al lucrării sunt prezentate informații despre Regina Maria, Îngerul păzitor al României, trimis de Dumnezeu la cumpăna veacurilor. De asemenea cartea cuprinde  două jurnale de război, precum și o scurtă cronică a duhovnicului Petru Popa din Protoieria Roman.

În cadrul conferinței au fost dezbătute anumite aspecte care țin de buna organizare a parohiilor din protopopiatul Câmpulung Muscel, și au fost prezentate detalii legate de deplasarea credincioșilor argeșeni la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică, 25 noiembrie.

În perioada următoare se vor organiza conferințe pastoral-misionare și în celelalte patru protopopiate ale Eparhiei.

Credincioșii argeșeni cu deficiențe de auz și-au sărbătorit patronul spiritual

Sinaxar 21 noiembrie 2018