in

Conferința Preoțească de Primăvară în Protoieria Topoloveni

(Publicat în: 5 iunie 2019)

Clericii din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-au întâlnit în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală de conferințe din protoieria Topoloveni în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și a preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei.

Cu această ocazie, preoții conferențiari au dat citire unor referate în care au fost tratate diferite teme legate de Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari).

Ierarhul Argeșean a vorbit celor prezenți despre Daniil al II-lea Topoloveanul, fiu al localității Toploveni, care a ajuns în demnitatea de mitropolit al Țării Românești la 19 august 1719, în urma retragerii mitropolitului Mitrofan. El a păstorit până în august 1732, când a încetat din viaţă la vârsta de peste 80 de ani.

Chiriarhul Eparhiei a apreciat faptul că atenția Sfântului Sinod al BOR s-a îndreptat în acest an și către primarii gospodari. În acest sens au fost evidențiate eforturile depuse în restaurarea bisericilor monument istoric din parohiile argeșene Goleștii Badii și Inuri prin atragerea de fonduri europene.

Preoții argeșeni au fost felicitați pentru că au desfășurat în parohiile lor activități social-filantropice, educaționale, culturale, administrativ-gospodărești și catehetice.

Ierarhul Argeșean le-a amintit că Biserica are o importanţă deosebită în creşterea şi mai ales în educarea viitoarelor generaţii în spiritul valorilor autentice, în vederea formării personalităţii religios-morale din care să iasă oameni integri şi de un caracter ferm şi de neclintit.

Rolul vital al combinării corecte a alimentelor

Sinaxar 5 iunie 2019