in

Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor”, ediția a XII-a

(Publicat în: 19 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se desfășoară în perioada 16-19 septembrie 2019 la Centrul Socio-pastoral Sf. Cruce Caraiman, Congresul Național Hristos împărtășit copiilor, ediția a XII-a.

La eveniment participă ca delegați din partea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului PC Preot Dan Florin Obrocea, Consilier Invatamant si Activitati cu Tineretul si Inspector pentru disciplina școlară Religie, Gheorghe Dincă.

Lucrările Congresului organizat pe parcursul a trei zile prezintă activitatea birourilor de catehetică si activități cu tineretul la nivelul eparhiilor, aspecte practice privind scoala si pregatirea pentru viață a tinerilor, provocări și soluții referitoare la identitatea spirituală între tradiție și secularism și identificarea misiunii Bisericii la provocărilor modernității.

Sunt prezentate propuneri de activități privind anul omagial 2020 dedicat pastoratiei părinților și copiilor si anul comemorativ al filantropilor ortodocși români (calendar, propuneri, strategii). De asemenea se stabilesc liniile directoare pentru organizarea concursului național catehetic dedicat anului 2020 si priorități privind activitatea pastoral-misionară a tinerilor in Patriarhie Română.

 

Ajutor la domiciliu – parohia Corbi, protoieria Curtea de Argeș

În mijlocul celor necăjiți, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești