in

COPIII DE LA ȘCOALA MIRCEA CEL BĂTRÂN în vizită la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș

(Publicat în: 11 septembrie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a organizat o activitate educativ-catehetică în simbioză cu Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș.

Doamnele profesoare: Otilia-Daniela Ionescu și Mihaela Mărtoiu au adus copiii ca să pășească în locul unde este adunătă o parte o istoriei orașului nostru. Cei mici au fost încâtați de exponatele din muzeu, mai ales de sigilii, sabii, medalii si decoratii.

De o mare valoare istorică și artistică, piesele și obiectele muzeistice, etalate în vitrine, provin din descoperirile arheologice de pe raza orașului Curtea de Argeș și împrejurimi.

La activitate au Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a îndemat copiii să se prețuiască istoria neamului nostru și Părintele Vasile Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Ghiozdanul meu, parohia Enculești, protoieria Topoloveni

Educație, poartă către viitor, parohia Sfântul Vasile cel Mare, protoieria Curtea de Argeș