in

Credincioșii argeșeni cu deficiențe de auz și-au sărbătorit patronul spiritual

Cu arhiereasca binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, transpusă în limbajul mimico-gestual religios românesc în cinstea „Sfântului Grigore Palama-Arhiepiscopul Thesalonicului”, care este ocrotitorul Comunității Creștin-ortodoxe pentru persoanele cu deficiențe de auz din Pitești și al tuturor credincioșilor surzi de pe cuprinsul Patriarhiei Române care practică rugăciunea tăcută.

La Hramul bisericii pentru surzi din Pitești au venit surzi din Comunitățile Ortodoxe din București, Râmnicu-Vâlcea și Mioveni și din împrejurimile Piteștiului. La această duhovnicească reuniune a luat parte preoții, Istrate Cătălin- preot slujitor al bisericii pentru surzi din Mioveni – Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, preotul Toma Marius-Cezar, precum și preotul Țîru Cătălin, slujitori la biserica pentru surzi din Pitești al cărui ocrotitor este Sfântul Ierarh Grigore Palama. La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii săvârșită prin „semne” a avut loc și o agapă frățească, prin implicarea și mărinimia întregii Obști a Parohiei Mavrodolu. Astfel mulțumind și slăvindu-l pe El, pentru toată facerea de bine și Îl rugăm „prin semne” să binecuvinteze și să adune laolaltă întreaga Comunitate de Surzi creștini din Patriarhia Română si Diaspora.

Biserica Ortodoxă Română a considerat întotdeauna că persoanele cu deficiențe de auz trebuie să aibă acces la cuvântul Evangheliei pe care să îl vadă cu ochii, să îl simtă în sufletele lor și să îl transmită prin „semne” fraților surzi, în virtutea Apostolatului universal de care ne-a învrednicit Dumnezeu, Milostivul, spre bucuria sfinților și mântuirea noastră.

 

 

Dăruind vei dobândi – parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Conferință misionar-pastorală în Protoieria Câmpulung Muscel