in , ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Câmpulung Muscel- comuna Lerești

(Publicat în: 28 mai 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în această perioadă competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.

Evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit de comuna Lerești din protopopiatul Câmpulung Muscel.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a dat startul celor peste 200 de elevi din clasele V-VIII veniți de la școlile gimnaziale din comunele Lerești, Valea Mare Pravăț, Vlădești și Aninoasa.

Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la biserica cu hramul Înălțarea Domnului din parohia Lereștii de Jos.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, toți participanții au primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei și alte daruri.

Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. De asemenea un sprijin deosebit este oferit de primăriile implicate în organizare și școlile partenere în acest proiect eparhial.

Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a șasea etapă care se va organiza pe 28 mai în parohia Tutana din protopopiatul Curtea de Argeș.

Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 11 iunie a acestui an.

Cerc pastoral la parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Sinaxar 26 mai 2019