in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Câmpulung Muscel – comuna Rucăr

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a început astăzi o nouă ediție a crosului sportiv Campionii Bucuriei. Prima etapă din acest an s-a desfășurat în comuna Rucăr din protopopiatul Câmpulung Muscel și a reunit la start peste 200 de elevi din clasele V-VIII ale Școlii Gimnaziale ,, Nae A. Ghica” din localitate.

Evenimentul sportiv a fost organizat cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonator al proiectului general ,,Campionii Bucuriei”.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile care sunt partenere în acest proiect eparhial.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 1 km până la biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din parohia Rucărul de Jos.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Vasile Alexandru Florian, Chingaru Denis Ionuț / Secăreanu Nicolae Adriana, Idor Bianca;  
Locul II – Simion Mihai Alberto, Miloș Daniel Vasile/ Secăreanu Natalia Antonia, Sasu Ana Maria;
Locul III – Tăraș Iosif Ionuț, Lupuleț Eduard Costinel/ Miriță Flavia Amalia, Simion Ionela Roxana.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Finaliștii crosurilor Campionii Bucuriei din fiecare protoierie, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din Pitești în ziua de 8 iunie.

Ajutor la domiciliu, Parohia Sf. Ap. Andrei – Papucești II, Protoieria Pitești

Sinaxar 3 mai 2017