in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Câmpulung Muscel – comuna Stoenești

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi a patra etapă din acest an a competiției sportive ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit de parohia Stoenești din protopopiatul Câmpulung Muscel.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 240 de elevi din clasele V-VIII, care au venit de la școlile din comunele Stoenești și Cetățeni.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 750 m din centrul localității până la biserica cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului”
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă, amintind că este foarte importatnt să ieșim în natură.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Cornea Ionuț Adelin, Racolțea Marian / Racolțea Laurenția Ioana, Niculcea Cristina;  
Locul II – Durleci Vasile, Bughianu Ionuț/ Minciună Bianca Ioana, Tudorache Denisa;
Locul III – Servitoru Răzvan Florin, Șerban Bogdan Florin/ Dragnea Denisa Ana Maria, Văcaru Roxana..
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a cincea etapă care se va organiza pe 15 mai în parohia Băbana din protopopiatul Pitești.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 5 iunie a acestui an.

Boierie din băutură

Aleși din chemarea lui Dumnezeu