in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Costești – comuna Rociu

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în lunile mai și iunie din acest an, competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit astăzi de comuna Rociu din protopopiatul Costești.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 120 de elevi din clasele V-VIII.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la biserica cu hramul Sf. Cuv. Parascheva din parohia Ciuciți.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă.
După festivitatea de premiere desfășurată în curtea bisericii cei prezenți au urmărit un scurt program cu cântece religioase interpretate de profesorii din localitate și preoții din cadrul protopopiatului Costești.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Marinescu George Constantin, Bilică Alexandru / Stanciu Luana Cristina, Gheorghe Gabriela;  
Locul II – Barbu Alexandru George, Marin Cristian/ Boian Miruna Gabriela, Vladu Mihaela;
Locul III – Păun Costin Ionuț, Tafarangă Nicolae Daniel/ Ion Iuliana Alexandra, Davida Denisa.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a doua etapă care se va organiza pe 3 mai în parohia Corbi din protopopiatul Curtea de Argeș.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 5 iunie a acestui an.

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2018

Sinaxar 25 aprilie 2018