in , ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Curtea de Argeș- comuna Băiculești

(Publicat în: 28 mai 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în această perioadă competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.

Evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit astăzi de comuna Băiculești din protopopiatul Curtea de Argeș.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a dat startul celor 270 de elevi din clasele V-VIII veniți de la zece școli gimnaziale din cadrul protopopiatului.

Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la mănăstirea Tutana, vechi monument istoric care datează din secolul al XVI-lea.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, toți participanții au primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei și alte daruri.

Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. De asemenea un sprijin deosebit este oferit de primăriile implicate în organizare și școlile partenere în acest proiect eparhial.

Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 11 iunie a acestui an.

Bucuria de a dărui, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Sinaxar 29 mai 2019