in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Curtea de Argeș – comuna Corbi, parohia Alexandria

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în lunile mai și iunie din acest an, competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a ajuns astăzi la a cincea etapă, gazdă fiind parohia Alexandria din protopopiatul Curtea de Argeș.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 420 de elevi din clasele V-VIII, care au venit de la 15 școli aflate în cadrul protopopiatului Curtea de Argeș.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m de la biserica parohială cu hramul,,Nașterea Maicii Domnului” până la mănăstirea rupestră Corbii de Piatră.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșeana adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Apostu Nicolae, Bobic Vasile / Stăncescu Georgiana, Cârstoiu Ana;  
Locul II – Grancea Florin, Cârstoiu Ștefan / Gâborean Denisa, Bîrcoci Lavinia;
Locul III – Grigorescu Dragoș, Negru Leontin / Petrescu Ana, Mariuț Antonia.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Finaliștii crosurilor din toate protoieriile Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 8 iunie a acestui an.

Bucuria de a dărui la Școala Valea Mănăstirii, protoieria Mioveni

Sinaxar 31 mai 2017