in , ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Mioveni- comuna Budeasa

(Publicat în: 10 mai 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în această perioadă competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit astăzi de comuna Budeasa din protopopiatul Mioveni.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 200 de elevi din clasele V-VIII veniți de la școlile gimnaziale din comunele Budeasa, Mărăcineni și Micești.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 1000 m până la biserica parohiei Budeasa Mică.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, toți participanții au primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei și alte daruri.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșeana adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă.

Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. De asemenea un sprijin deosebit este oferit de primăriile implicate în organizare și școlile partenere în acest proiect eparhial.

Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu o altă etapă care se va organiza pe 16 mai în parohia Poiana Lacului din protopopiatul Pitești.

Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 11 iunie a acestui an.

Bucuria de a dărui în localitatea Valea Hotarului din protoieria Câmpulung Muscel

Sinaxar 10 mai 2019