in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Mioveni – comuna Mărăcineni

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat a șasea etapă din acest an a competiției sportive ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit de parohia Mărăcineni I din protopopiatul Mioveni.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor 195 de elevi din clasele V-VIII, care au venit de la școlile din comunele Mărăcineni și Budeasa.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat către biserica cu hramul ,, Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Mărăcineni I.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat felicitări atât participanților, cât celor care s-au implicat în organizarea evenimentului.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Vlăsceanu Vlăduț, Ionaș Dumitru / Furică Alexandra, Furică Adriana Mădălina;  
Locul II – Mărăcineanu David, Rizea Ștefan/ Preda Clara, Ivan Carmen Elena;
Locul III – Petrescu Robert, Bundă Daniel Nicolae/ Tudorache Luiza, Mîrzac Alina.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Cu această competiție desfășurată în comuna Mărăcineni s-au încheiat fazele preliminare desfășurate în fiecare protopopiat.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 5 iunie a acestui an.

Gândul măririi provoacă neputință

Conferință preoțească în Paraclisul Sfântul Calinic de la Centrul Eparhial