in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Mioveni – comuna Pietroșani

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează în lunile mai și iunie din acest an, competiția sportivă numită: crosul ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a ajuns astăzi la a treia etapă, gazdă fiind parohia Bădești din protopopiatul Mioveni.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 170 de elevi din clasele V-VIII ale Școlilor Generale din comunele Pietroșani și Domnești.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 500 m până la biserica cu hramul Sf. Ierarh Nicolae din parohia Bădești.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșeana adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă și a afirmat că toți pruncii veniți din cele două comune argeșene sunt sănătoși atît la suflet, cât și la trup.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Câștigătorii acestei etape sunt:
Locul I – Gheorghe Alex Marian, Iordache George / Popescu Miruna Maria, Neață Emilia Ioana;  
Locul II – Grigore Eduard, Dan Belmondo/ Sandu Andreea Maria, Iordache Cristina;
Locul III – Dârdea Claudiu Valentin, Ilie George Cristian/ Rusu Maria Valentina, Țîroiu Oana Elena.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a patra etapă care se va organiza pe 23 mai în parohia Văleni-Podgoria din protopopiatul Topoloveni.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 8 iunie a acestui an.

Ziua Internațională a Familiei la Centrul Catehetic al Catedralei din Mioveni

Sinaxar 17 mai 2017