in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Pitești – comuna Băbana

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi a V-a etapă din acest an a competiției sportive ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit astăzi de parohia Băbana din protopopiatul Pitești.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor 350 de elevi din clasele V-VIII, care au venit de la școlile din comunele Băbana, Cocu și Poiana Lacului.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat către biserica cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului” din parohia Băbana.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a adresat felicitări atât participanților, cât celor care s-au implicat în organizarea evenimentului.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Stanciu Daniel, Enache Ionuț Sebastian / Spirea Camelia, Răducu Bianca Elena;  
Locul II – Preda Alin, Ștefan George Adelin/ Voinea Andra Maria, Picui Mădălina Alexandra;
Locul III – Radu Adelin, Stancu Valentin Claudiu/ Paraschivescu Ana Maria, Coțiu Andreea Alina.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a 6-a etapă care se va organiza pe 29 mai în parohia Mărăcineni din protopopiatul Mioveni.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 5 iunie a acestui an.
 
 

Slujbă de Te-Deum cu prilejul Zilelor Municipiului Pitești, ediția a XXVI-a

Sinaxar 23 mai 2018