in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protoieria Pitești, iunie 2016

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat în ziua de 2 iunie 2016, o nouă ediție a crosului Campionii Bucuriei. Competiția s-a desfășurat în municipiul Pitești și a reunit la start peste 450 de elevi din clasele V – VIII, care au alergat până la biserica parohiei Sfântul Gheorghe I.

Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Curea Gabriel, Butoiu Theodor / Olteanu Alexandra Gabriela, Stănculescu Virginia Nicoleta;  
Locul II – Vochiu David Ștefan, Dumitru Robert Mihai/ Ungureanu Adina, Ivănescu Florentina;
Locul III – Enache Ionuț, Ion Mihai/ Curea Elena, Olteanu Gabriela Miruna;
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit o iconiță și un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Evenimentul sportiv desfășurat astăzi în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizat cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonator al proiectului general ,,Campionii Bucuriei”. De asemenea, în buna desfășurare a acestor activități sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare parohie.
Crosul Campionii Bucuriei va continua, următoarea etapă urmând a se organiza pe 9 iunie 2016, în comuna Corbi, protoieria Curtea de Argeș.
Finaliștii crosurilor Campionii Bucuriei din acest an, din fiecare protoierie, se vor întrece în competiția finală care se va organiza la Curtea de Argeș în data de 26 septembrie 2016.

Tabără de creație la Mănăstirea Văleni

Teme de interes actual pe ordinea de zi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române