in ,

Crosul Campionii Bucuriei în protopopiatul Topoloveni – comuna Călinești, satul Văleni-Podgoria

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi a treia etapă din acest an a competiției sportive ,,Campionii Bucuriei”.
În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, evenimentul sportiv argeșean a fost găzduit astăzi de parohia Văleni-Podgoria din protopopiatul Topoloveni.

Cu mare bucurie, Chiriarhul Eparhiei a dat startul celor peste 350 de elevi din clasele V-VIII, care au venit de la 12 școli aflate în cadrul protopopiatului Topoloveni.
Repartizați pe grupe de vârstă, participanții au alergat pe o distanță de 700 m până la biserica cu hramurile Sf. Mc. Gheorghe și Sf. Mc. Dimitrie.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Ierarhul Argeșeana adresat felicitări celor care au participat la această competiție sportivă.
Câștigătorii acestei ediții, pe grupe de vârstă (clasele V-VI și VII-VIII), băieți / fete , sunt:
Locul I – Munteanu Florin, Bănuleasa Narcis Gabriel / Bălai Loredana, Nedelcu Florentina;  
Locul II – Olteanu Mihai, Vișan Robert/ Gheorghe Aurora, Țugui Ana Maria;
Locul III – Dumitrache Eduard, Voicu Cristian/ Nedelcu Corina, Crăciunescu Maria Ștefania.
Evenimentul sportiv a fost organizat prin implicarea directă a Părintelui Protosinghel, Consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonatorul proiectului eparhial ,,Campionii Bucuriei”.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit astăzi câștigătorilor medalii, diplome și premii în bani. De asemenea, fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.
Pentru buna desfășurare a acestor activități sportive sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protopopiat. Pe lângă aceștia un sprijin deosebit este oferit de primăriile locale și școlile partenere în acest proiect eparhial.
Crosul Campionii Bucuriei va continua în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu a patra etapă care se va organiza pe 15 mai în parohia Stoenești din protopopiatul Câmpulung Muscel.
Finaliștii crosurilor din cele șase protoierii ale Eparhiei, se vor întrece în competiția finală care se va organiza în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești în ziua de 5 iunie a acestui an.
 
 
 

ZIUA NAŢIONALĂ A TINERETULUI la Școala Valea Danului

Sinaxar 9 mai 2018