in ,

Cum ajutăm organismul să se detoxifice?

(Publicat în: 28 august 2019)

Medicina ne spune că specia umană este una alcalină. Hrana nerațională generează aciditate în organism provocând inflamații și congestii, astfel că, substanțele nutritive devin inutilizabile la nivel celular, ceea ce va conduce la înfometarea celulelor.

Ceea ce este îngrijorător, acidoza distruge celulele. Organismul nostru intră în alertă și începe să se apere utilizând steroizii, electroliții, apa, lipidele, în combaterea acidității. Ce va însemna aceasta? Efectul va fi grav! Organismul nostru se deshidratează, atât la nivel intracelular, cât și extracelular.

Ce vom face în această ipostază? Avem răspunsul dr. Robert Morse: „Primul lucru care trebuie făcut este ca în locul alimentelor generatoare de aciditate să consumați alimente care creează alcalinitate. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în special fructe și legume, va iniția procesul de detoxificare și la rehidratarea organismului. Dacă doriți să accelerați procesul de purificare, fructele și legumele trebuie consumate în stare crudă și proaspete, adică nepreparate la foc și neprelucrate industrial.”1

Așadar, dieta noastră trebuie să fie compusă în exclusivitate din fructe naturale, crude și proaspete, pentru că fructele conțin cea mai mare concentrație de proprietăți antioxidante dintre toate alimentele care se consumă de către omenire.

Fructele naturale, crude și proaspete, au zaharuri suficiente pentru procentul eficient de ardere, sporind vitalitatea celulelor și cu un efort digestiv mai lesnicios.

Să nu uităm, niciodată, că „fructele au cea mai mare încărcătură electrică dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atât de mare, încât ea accelerează transferul neuronal și funcționarea sistemului endocrin.”2

Este necesar să începem un nou stil de viață zilnică, plină de înduhovnicire și un nou regim alimentar, lăsând la o parte, consumul de carne, de orice fel, laptele conservat, pâinea, pastele făinoase, băuturile colorate artificial, prăjelile de orice fel, băuturile alcoolice, fumatul, drogatul, etc.

Să avem grijă mare de sufletul nostru, purtător de trup, care nu trebuie să-l târâmprin mocirla păcatelor de tot felul.

Să cerem Domnului Dumnezeu, să aibă grijă de viața noastră sufletească și trupească!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 276.

2 Idem, pag. 276.

Sinaxar 28 august 2019

Sinaxar 29 august 2019