in , ,

Cum să întrerupem postul

(Publicat în: 18 septembrie 2019)

Când întrerupem postul am înțeles! Acum să vedem cum se întrerupe postul început. Dacă este important să începem și să ducem postul, întreruperea este foarte importantă.

În majoritatea cazurilor, se recomandă întreruperea posturilor printr-o perioadă intermediară, în care să mâncăm doar fructe proaspete, crude, timp de o zi sau două zile pentru fiecare trei zile de post.

Aceasta este recomandabil mai ales după postul cu suc sau postul cu apă. Fructele au prioritate, după care se pot folosi și legumele, treptat și nu greșit: trecere abruptă de la post la dietă obișnuită. În multe cazuri s-a murit din cauza înfulecării și îngurgitării ca disperații! Și să ne ferim de cartofii fierți, că au amidon lipicios și blochează tranzitul intestinal.

Americanul N.W. Walker a trăit sănătos 107 ani! Doar el? A folosit sucuri naturale! Chiar acum faceți un suc imperial din morcovi, spanac și țelină! Sucurile proaspete din fructe și legume sunt centrala energetică a nutriției.

Un pahar cu suc de morcovi conține energia a 6-8 morcovi, adică de șase ori valoarea nutritivă a unui singur morcov, o adevărată centrală încărcată de electricitate, cum o numea dr. Robert Morse.

Să bem zilnic 2-4 pahare de suc preparat din fructe și legume, după gustul preferențial al fiecăruia dintre noi!

Să avem un storcător de fructe la îndemână și să ne hărnicim a face aceste sucuri miraculoase!

Să folosim darurile lui Dumnezeu pentru sănătatea și bucuria noastră!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 18 septembrie 2019

Sinaxar 19 septembrie 2019