in ,

Cum să stopăm cancerul?

(Publicat în: 24 mai 2019)

Marii cercetători în domeniul medicinii, de la Hippocrate și până azi se întreabă: Ce trebuie să mâncăm?1

Tom, fiul dr. T. Colin Campbell este întrebat pe ton sceptic de sora prietenului său:

– Tu chiar nu mănânci carne?

– Nu, nu mănânc, fără să adauge alte explicații.

Fata continuă să-l iscodească:

– Atunci ce mănânci?

Tom ridică din umeri nedumerit.

– Păi, cred că…numai plante.

Ea spune: Oh, și asta a fost totul.2

Credem că alimentația trebuie să fie o experiență lipsită de mari griji și îngrijorări, potrivit cuvântului lui Iisus, că nu trebuie să ne îngrijim ce vom mânca pentru că păsările cerului nu se ocupă de aceasta. Grija este a lui Dumnezeu de a sătura toate regnurile cunoscute: mineral, vegetal, animal și uman!

După multele studii făcute, literatura de specialitate ne spune într-o singură frază: „adoptă o alimentație complet vegetariană, bazată pe alimente integrale și redu la minim consumul de alimente rafinate, sare și grăsimi adăugate.”3

Pentru a ne elibera de temeri este bine să ne schimbăm radical modul de gândire cu privire la alimentație. Totul pornește de la felul cum gândim la meniul de fiecare zi, nu numai la noi acasă, dar mai ales când mergem în ospeție și unde ne așteptăm la tratament culinar de excepție.

Ce planuri copioase ne facem și ce vedenii și vise avem că vom fi serviți cu bunătățile lumii. Din când în când am avut și eu o porneală ca aceasta, fără voință proprie, creierul dând semnale stomacului să se pregătească pentru surprize. Iar când așteptările sunt sub ceea ce am gândit, stomacul rămâne surprins și începe să „bombăne” că una i s-a spus și alta a întâmpinat….și de aici războiul dintre creier și stomac!

De aici încep bolile: gastrita, ulcerul și apoi cancerul!

Cum să stopăm cancerul?

Când aude lumea de cancer își pune întrebarea, fiecare om, dacă are sau nu cancer în organismul său purtat pe picioare în această frumusețe a lumii văzute.

Să pornim de la ceea ce noi vedem cu ochii noștri, atunci când trecem pe lângă livezi unde gospodarii pulverizează produși chimici asupra merilor „ca regulator de creștere”.4

Ceea ce trebuie să avem neapărat în vedere este faptul de a nu consuma fructe stropite cu agenți chimici, dar nici legume sau alte cereale.

Se spune că Regina Elisabeta a Angliei consumă mere nestropite chimic și are mare grijă de gospodăria în care cresc în mod natural toate fructele și legumele, precum și cerealele.

Dar și unii români fac la fel. Mare mi-a fost bucuria să aud că la poalele Munților Măcin din Dobrogea, câteva mii de hectare sunt pregătite pentru producții ecologice. Sperăm că se vor înmulți aceste acțiuni în toată țara, ca România să aibă agricultura completamente ecologică și naturală, fără pesticide și alte otrăvuri chimice, care, fără știrea noastră, precum și fără voia noastră, distrug sănătatea și așa precară a bieților oameni!

Considerăm că, dacă se vor face teste în toate țările lumii, vom vedea, cu mare cutremurare, cât de periculoasă este alimentația pe care noi o folosim, fără să ne dăm seama de primejdia majoră ce pândește sănătatea fiecăruia dintre noi!

Iar cancerul bântuie lumea!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. T Colin Campbell, Thomas M. Campbell II, Studiul China, Editura Adevăr Divin, București, 2012, pag. 319.

2 Idem, pag. 319.

3 Ibidem, pag. 323.

4 Ibidem, pag. 57.

Sinaxar 25 mai 2019

Cerc pastoral în parohia Căldăraru, Protoieria Costești