in ,

Cum se prepară tinctura?

(Publicat în: 20 iunie 2019)

Gospodinele știu bine toate acestea, dar e bine să știe și cine nu știe. Tincturile din plante medicinale sunt preparate „prin macerarea plantelor în alcool, oțet sau glicerină. Patru părți din plante medicinale se pun în recipient cu alcool pur amestecat în cantitate egală cu apă distilată. Mixtura (conținutul) se va turna într-un vas sau sticlă și se va păstra la întuneric timp de 30 de zile, începând „într-o zi cu lună nouă și încheiați într-o zi cu lună plină”1.

Se agită conținutul zilnic, iar în ultima zi se pune sticla la soare 4 ore. Tinctura este gata. Se toarnă într-o sticlă curată. Mixtura distilată, lichid pur, se servește cantitatea într-o pipetă întreagă de „3-6 ori pe zi”2.

Să nu ne temem de alimentele și medicamentele pe care ni le oferă natura creată de Dumnezeu. Să învățăm să ne slujim de natură, precum au făcut moșii și strămoșii noștri până mai ieri, chiar și părinții noștri, obiceiurile străbune de sute și mii de ani, și să luptăm permanent pentru a ne păstra dreptul de a „folosi hrana pe care a creat-o Dumnezeu”3.

Cu cât ne vom hrăni cu fructe, legume, plante medicinale, hrană ecologică, neprocesată, aer curat, mișcare, eliminând grăsimile animale, sarea, zaharurile, stresul și bând apă curată de izvoare, ne vom păstra sănătatea și vom avea bucuria vieții asigurată.

În continuare, voi prezenta câte o plantă medicinală pentru a fi mai ușor de reținut, ce părți din plantă se folosesc și care este acțiunea fitoterapeutică.

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Ibidem, pag. 350.

2 Ibidem, pag. 350.

3 Ibidem, pag. 351.

Sinaxar 20 iunie 2019

COPIII DE LA ȘCOALA MIRCEA CEL BĂTRÂN s-au rugat la Biserica Sfântul Gheorghe din Curtea de Argeș